Nasi kandydaci do PE: Sebastian Bednarski

Sebastian Bednarski kandyduje z drugiego miejsca w okręgu nr 13 (lubuskie i zachodniopomorskie).

Absolwent Stosunków Międzynarodowych na US. Uczestniczył, współorganizował i koordynował ze strony partii Razem wiele wydarzeń w Szczecinie – m.in. protest wieszakowy, protesty konstytucyjne, Czarne Protesty, manifestacje przeciwko rasizmowi i w obronie sądów, zbiórkę podpisów pod projektem Ratujmy Kobiety i wiele innych. Prywatnie wspiera działania organizacji równościowych, ekologicznych i prozwierzęcych. W wolnym czasie fotografuje między innymi przyrodę. O Unii Europejskiej pisze tak:

“Uważam, że członkostwo w UE jest jednym z najważniejszych osiągnięć Polski. Silna i solidarna Unia Europejska to dziś dla Polski najlepsza gwarancja bezpieczeństwa. Chciałbym pogłębiać relacje z innymi krajami członkowskimi i zabiegać o większą integrację, a docelowo o federalizację Europy.

Za niezwykle istotne uważam podejmowanie wszelkich niezbędnych kroków na rzecz walki z ociepleniem klimatu. Bez natychmiastowych działań w tym obszarze wszelkie inne będą nieistotne ze względu na katastrofę z jaką przyjdzie nam się mierzyć już w niedalekiej przyszłości. Aby to było skuteczne, konieczna jest ścisła i solidarna współpraca wszystkich krajów”.

Więcej o Sebastianie tutaj: