Nasze kandydatki do PE: Julia Zimmermann

Julia Zimmermann kandyduje z pierwszego miejsca w okręgu 13 (lubuskie i zachodniopomorskie).

Socjolożka, absolwentka ISNS UW. Pracowała w organizacjach pozarządowych wspierających naukę (Fundacja na rzecz Nauki Polskiej), zajmujących się prawami kobiet (Feminoteka) oraz imigrantów (Fundacja Inna Przestrzeń). Wierzy w to, że przyszłością Polski jest silna Unia Europejska. W Parlamencie Europejskim zamierza dbać o to, żeby Europa była jak najbardziej solidarna. Od 2017 roku członkini zarządu krajowego
partii Razem. O Unii Europejskiej pisze tak:

“Unia Europejska to nie tylko marzenie o końcu wojen w Europie. To także silny gracz w erze globalizacji. Jako państwo członkowskie UE jesteśmy silniejsi i mamy szansę zrobić więcej. Żeby jednak Unia mogła tę pozycję utrzymać, musi skończyć z podziałami na ‘starą’ i ‘nową’: dążenie do wyrównania warunków życia w UE musi przestać sprowadzać do poziomu budowy dróg i zacząć odnosić także do pensji czy dostępu do opieki zdrowotnej”.

Więcej o Julii tutaj: