Liderzy list KW Razem do Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego

W środę 12 września o godzinie 11:00, Adrian Zandberg z Zarządu Krajowego partii Razem zaprezentował na Wałach Chrobrego “jedynki” na naszych listach wyborczych w nadchodzących wyborach do Sejmiku Województwa oraz opowiedział o naszym programie dla samorządów. Liderami i liderkami naszych list będą:

Michał Ziemski (okręg nr 1: miasto Szczecin i powiat policki)

Prawnik, działacz na rzecz praw LGBT. W swojej działalności publicznej skupia się na pomocy osobom wykluczonym i dyskryminowanym

Maciej Szabla (okręg nr 2: miasto Świnoujście, powiat goleniowski, gryficki, kamieński i łobeski)

Od 18 lat pracuje w Lasach Państwowych. Przez 12 lat prowadził również firmę zajmującą się projektowaniem i wykonawstwa instalacji opartych na energetyce odnawialnej. Wykształcenie wyższe: technologia chemiczna na Politechnice Wrocławskiej oraz Wydział Leśny na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, zarządzanie BHP na WSB Z Pomorzem Zachodnim związany od 2001 roku. Obecnie mieszka pod Goleniowem,

dr Ewa-Kościołek Olof (okręg nr 3: powiat choszczeński, drawski, kołobrzeski, świdwiński i wałecki)

Emerytowana lekarka, specjalista-anestezjolog, doktor nauk medycznych. Była ordynatorka Oddziału Intensywnej terapii WSZ w Szczecinie oraz Oddziału Intensywnej Terapii Wcześniaków w szpitalu w Zdrojach. Jako współpracowniczka „Międzynarodowego Czerwonego Krzyża” brała udział w misjach humanitarnych w Surinamie i Malawi.

Małgorzata Chełchowska (okręg nr 4: miasto Koszalin, powiat białogardzki, koszaliński, sławieński i szczecinecki)

Aktywistka ruchów kobiecych, uczestniczka i współorganizatorka Czarnych Protestów. Od ponad 10 lat w swojej działalności publicznej zajmuje się kwestiami równościowymi. Współpracuje z organizacjami mniejszości narodowych. Współorganizatorka Marszu Żywych.

Katarzyna Kosno (okręg nr 5: powiat gryfiński, myśliborski,  pyrzycki i stargardzki)

Rolniczka, z wykształcenia ekonomistka, prowadzi skansen rybacki Jeziorak, w którym kultywuje dziedzictwo kulturowe regionu. Członkini Rady Programowej Kongresu Kobiet i jego wice-pełnomocniczka na region Pyrzyce. Członkini Zespołu ds Sytuacji Kobiet z Obszarów Wiejskich i Mniejszych Ośrodków Miejskich przy Pełnomocniczce Rządu ds Równego Traktowania.

Program Samorządowy Partii Razem: http://partiarazem.pl/2018/01/program-samorzadowy/